Rural area
Door: Misses
Blijf op de hoogte en volg Mirjam
13 April 2006 | Indonesië, Manado
Daarna zijn we naar de de traditionele markt (pasar) geweest...de markt was half overdekt, en ja hoor daar lagen ze dan...honden, ratten, wilde zwijnen, vleermuizen...oh oh ik was toen zo blij dat ik een sterke maag heb! Maar nog steeds kromp ie ineen! Overal op de grote houten tafels lag bloed, darmen lagen onder de tafel, honden liepen vrolijk overal tussendoor en af en toe pikte ze ff wat darmen weg...ohhh ja als je een zwakke maag hebt kijk niet naar de foto's please!
Och en daar lagen vier hondjes naast elkaar met de pootjes omhoog, gedroogd en klaar om verkocht te worden...oh zooo zielig!!
Maar gelukkig zijn we er maar tien minuten binnen geweest en kon ik weer normaal ademhalen buiten...de smaakpolitie zou zich hier geen raad mee weten!
Toen door richting Boykes huis in de hills, onderweg kwamen we door een dorpje waar je potten bakken, dus ff stoppen, foto maken, uitleg krijgen en recht in de paardenpoep trappen en weer verder...toen gestopt bij rijstboeren en me uitgelegd hoe dat ging, toen waren we na een kwartier bij Boykes huis, nou echt paradise!!
Echt zo fantastisch! Het is bovenop de rug van een berg en aan de ene kant zie je Tomohon lake (grootste meer in de regio, denk aan ijsselmeer) en aan de andere kant zie je met helder weer de zee. Echt een plaatje, hier hebben we lokale koffie gedronken, nou ik was gewoon stil geworden van het hele plaatje...het was echt genieten, tijdens het knabbelen op lokale nootjes, daarna op traditionele wijze varkensvlees gegeten, op de BBQ op stokjes, en daarna eten op bananenboom bladeren, was echt leuk en lekker! Daarna moest Boyke zijn land checken en konden Debbie en ik lekker gezellig met zijn staff kletsen! We hebben er de hele dag gezeten en was echt relaxed, het grappige was dat een mannetje daar stug in Maleis tegen me bleef kletsen maar ik m wel begreep! Hij wist meer van het Nederlands voetbal dan ik ha ha (nou ben ik geen expert maar toch)
Het leuke is dat Boyke heeft gezegd dat als ik klaar ben met school en hij weer terug is op zijn oude toerisme plek dat ik bij m kan werken! Beurzen af in Nederland en de rest van Europa, de banden met Nederland weer versterken door middel van de positieve historie met Manado (en Minahasa, tours uitzetten hier, promotie maken etc etc...en dat ik daarnaast me eigen bedrijfje kan opzetten als ik dat wil!! Aaah als ook maar de helft waar is van wat hij zegt, nou dan ga ik daar wel ff over nadenken!
Na de sunset gingen we weer naar huis en ben ik heel snel in slaap gevallen, de volgende dag belde Boyke weer om mij The coffeeplace van Manado te laten zien, hier drinken de echte locals koffie, bespreken ze business, politiek...ach alles dus dit wordt het derde parlement genoemd..was wel gezellig. Er zat ook een militair bij die blijkbaar ij een soort secret intelligence zit...ja heel stoer...maar goed hierna thuis een dvdtje gehuurd en gezellig gekeken...maar toen belde vrienden van Deb en er was trouble in paradise van 1 van de meiden dus wat doe je dan? Nee er niet over praten maar de lokale wijn drinken en dronken worden...tja zo kan het ook! Dat spul is niet te drinken!! het grappige is dat iedereen hier al na drie slokken helemaal van het padje is! ha ha
Volgende dag naar Santika gegaan, hier hebben we een beetje rondgelopen maar omdat bijna iedereen een kater had en natuurlijk niet in de zon wil lopen, gingen we ergens op een pier zitten...was wel gezellig, de maagjes gevuld bij KFC en daarna de film van gisteren afgekeken...Vandaag regent t weer als een gek dus is een perfecte dag om lekker aan de scriptie te werken..nou mensen wat zijn jullie allemaal verbaasd zeg dat ik al bezig ben?! Hoe sneller ik alles klaar heb hoe meer ik aan t eind nog kan genieten! Nou mensen nogmaals als je net hebt gegeten of als je een zwakke maag hebt vergroot sommige fotos dan maar niet!
Succes!!!
13 April 2006 - 06:59
Kim:
Ey Mir!
Kan de foto's die bij je verhaal zitten (gelukkig) nog niet vinden. Heb ook nog niet ontbeten, dus misschien moet ik daar wel blij om zijn!
Tis stil in huis! Iris in Berlijn, jij in Manado... Ben nog steeds aan het zoeken voor een buitenland tripje van de zomer, maar schiet nog niet echt op helaas...
veel plezier nog!! xxx
(idd verrast dat je al aan je scriptie zit, haha!) -
13 April 2006 - 08:22
Suus:
Gadver Mir!!!!
Dat ziet er echt smerig uit!!! Je zou er maar met een kater rondlopen haha!!!
Gelukkig hebben ze hier op de zondag markt niet van "delicatessen", wel levende ratten trouwens die soms langs je enkels zoefen.... xxx -
13 April 2006 - 18:52
Malou:
bleeeeh, wat een ranzigheid. Foto met oma aan de skipbo is geweldig. Had me overigens echt iets heel anders voorgesteld bij onze lentleto al petito. dacht dat het echt een oud rimpelig grijs vrouwtje zou zijn....Knuffel xxxx -
14 April 2006 - 06:33
Ed:
De foto's van de hondjes, hoeven voor mij niet zo. Doe mij maar gebakken sprinkhanen, die kan je in Den-Haag ook eten ;-). -
14 April 2006 - 06:34
Ed:
14 April 2006 - 10:36
Brenda:
ik ga nog even geen foto's bestellen, vind je het erg?! verder leuk te lezen dat je het naar je zin hebt en...dat je aan je scriptie werkt...tot gauw en dikke kus uut dalfsen bren -
14 April 2006 - 13:46
Britt:
wat een ranzigheid op die markt zeg... Zou niet mijn ding zijn om daar rond te lopen!! Rest van de foto's zijn super! Ben trots op je dat je al zo hard aan je scriptie bezig bent! Veel plezier maar weer en ik kijk uit naar je volgende berichtje! Dikke X -
14 April 2006 - 13:52
Carlijn:
Hey moet dat nou die foto's ;-).
Gatverdepilekes!!!
Kon je wel tegen de geur pff?
Geniet er van,dan geniet ik van Breda/kp!
liefs, clijn -
17 April 2006 - 19:47
Iris:
Hey....!!! Gutentag!!! Hahaha... kan nu duits spreken joh!!! Bitte, bitte en 2 bier!! Danke schon!! Zo verder kom ik niet!! Maar eh... ja wat moet ik nog van die foto's zeggen.... Die vier hondjes lijken niet eens meer echte dieren!! Maar ziet er allemaal weer veel te mooi uit!! Nou heb gister ook van de zonsondergang genoten op de strandtent.... wel 2 nee 3 ietsjes minder mooi!!
Je foto's zijn wel tof joh!!!(2e keer)
Oh ja voor ik bijna daar iets over vergeet te zeggen! Goed man je scriptie... je had beter daar meteen je voorstel kunnen schrijven was t misschien nog sneller gegaan!! Hihi!!
Nou Have Fun nog even... en denk je nog een beeetje aan ons hier!! ;))
Kus -
20 April 2006 - 19:09
Robin:
HOi Mirjam!
Wat geweldig daar! Supermooie foto's, ook die van de markt, haha. Goed bezig nu al met je scriptie! Succes daar en tot gauw. Groetjes -
22 April 2006 - 19:38
Ria:
Hey nona,
ik ben jaloers!!! Ik zit nog steeds te wachten op mijn bapao uit Nederland... Mooie foto's, behalve die van de pasar dan... hihi ;)
Hier in Denemarken begint de zon nu ook eindelijk te schijnen na een periode van regen, regen en nog eens regen... Het is nog net geen weer als daar in Indonesië, maar het kan d'r wel mee door :)
Nog veel plezier daar!
Cium2 -
24 April 2006 - 20:30
ColindA:
hey mir, ik zie dat je het allemaal goed naar je zin hebt! zie allemaal leuke foto's ertussen staan! mooi land he! hier is het niks hoor! haha tot snel, ik lees het allemaal wel tot je terug bent dikke kus cootje -
26 April 2006 - 14:34
Nico En Annet:
Hoi Mirjam wij hoorden van je Pa dat je in indonesie zit Gaaf zeg je zult wel veel mooie dingen zien succes met je stage en maak er maar wat moois van groetjes uit Zwolle